Header Banner 1
Header Banner 2
Bagger Boot.png
bridge.png
Graafmachine2.png
Vrachtwagen.png
water.png
Tractor met maaibalk
logo.big.white.png

Volg hier alle ontwikkelingen binnen J.L. Rijsdijk B.V.

Mei 2024

Door van Leeuwen Trucks & Vans is een nieuwe MAN TGE bus geleverd.Met het oog op de inbouw van een rioolreinigingsmachine is besloten de bus van binnen te laten betimmeren en aansluitend waterdicht te laten coaten.Na het aanbrengen van de coating is door de firma Rioned een rioolreinigingsmachine ingebouwd.De machine betreft een Rioned CityJet, deze geeft een werkdruk van 200 bar bij 72 liter per minuut en is voorzien van 100 meter slang. Op de machine is ook een tweede slanghaspel aanwezig waarop verschillen spuitlansen en hulpstukken kunnen worden aangesloten voor reinigingswerk en bijvoorbeeld het verwijderen van graffiti.

April 2024

Ter vervanging van een BE-combi is bij Veldhuizen Wagenbouw een DAF CF370 6x2 oprijwagen aangeschaft. De oprijwagen heeft een laadvermogen van ca. 18 ton en zal worden ingezet voor het transport van onze mini- en midigravers alsook voor het transport van ander materieel en materialen. De auto is bij Dubbeldam Zwijndrecht gespoten in onze bedrijfskleuren en in onze eigen werkplaats voorzien van de belettering

Maart 2024

In maart is door de firma Rioned een zuigaanhanger afgeleverd. De aanhanger is voorzien van een eigen zeer krachtige vacuumpomp en heeft een inhoud van 2000 liter. De aanhanger kan worden ingezet voor het leegzuigen van riolen, kolken, putten en kelders. Ook is hij door zijn geringe hoogte inzetbaar op locaties met beperkte hoogte zoals parkeergarages. Voor bijvoorbeeld het water geven van bomen en beplanting is hij ook inzetbaar.

December 2023

Troost BV heeft in december drie nieuwe graafmachines afgeleverd. De levering omvat een Case CX18D minigraver, een CX50D minigraver en een CX90D midigraver. De graafmachines zijn allen voorzien van een Stage V motor en voldoen op die manier aan de nieuwste milieueisen. De machines zijn geleverd in onze bedrijfskleur en door onze werkplaats voorzien van belettering en logo’s.

Juli 2021

Ter vervanging van onze huidige trommelzeef zijn we overgegaan tot de aanschaf van een Pronar MPB 20.55 trommelzeef.

Deze wordt deels gebruikt in de verhuur en deels op onze eigen grondbank.

augustus 2020

Begin augustus hebben wij een nieuwe shovel aangeschaft. Wij waren al in het bezit van een grote shovel, vandaar dat wij er voor gekozen hebben om als aanvulling op ons materieel een kleine shovel aan te schaffen. Dit is een GiANT V5003 X-tra HD geworden.

Nadat deze medio augustus ook weer voorzien is van onze bedrijfskleuren en reclame, staat hij klaar om in gebruik genomen te worden.

juli 2020

Deze maand hebben wij een nieuwe waterwagen aangeschaft. Na levering hebben wij de waterwagen voorzien van onze eigen reclame en is hij in de laatste week van juli in gebruik genomen.

In juli 2019 hebben wij 3 nieuwe CASE rupskranen aangeschaft ter vervanging van oudere kranen. Het betreft een 2-, 6- en een 8 tonner.

Deze zijn inmiddels naar volle tevredenheid in gebruik genomen.

Mei 2018

(onderstaande tekst en foto’s zijn mede beschikbaar gesteld en gepubliceerd door / in nummer 185 van Transmobiel)

 

Sinds 11 mei 2018 hebben wij een nieuwe truck in gebruik.

Het chassis van de alleskunner is een MAN TGS 41.460 8x4 BH WS met een door WVT omgebouwde achterbrug. Wierda Voertuig Techniek plaatste de achterassen op widespread afstand uit elkaar, maakte de achterste as meestuurbaar en voorzag het tandemstel van hpvs-vering. Dit zorgde voor een verhoging van het GVW met 4 ton.

 

Het oranje gespoten truckonderstel werd bij P. Ruizeveld BV in ’s-Gravendeel opgebouwd. Daar monteerde men achter de cabine een Epsilon Q 200Z95TR kraan met een 3x uitschuifbare giek, waarmee een bereik van 9,50 meter mogelijk is. Dankzij de Easy Fold mast kan de kraan zich zelfs met de aangebrachte grijper volledig opvouwen. Op het chassis ligt een VDL S-30-5700 haakarminstallatie met een capaciteit van 30 ton. Hiermee kan de truck diverse soorten containerbakken met een lengte tot 5,70 meter meenemen.

 

Om de MAN ook als kipwagen te kunnen gebruiken, maakte P. Ruizeveld BV tevens een speciale afzetbare laadbak. Deze is onverslijtbaar door de toepassing van een 5 mm dikke bodem en 4 mm dikke boorden uit Hardox 400. De bak kreeg een afdeksysteem met een aluminium vouwkap en achteraan een “Franse” achterklep. Aan de linkerzijde kwam een hydraulisch bediend zijboord, om het laden van bijv. pallets met een heftruck mogelijk te maken.

April 2018

 

Ter vervanging van 2 andere tractoren hebben wij onlangs een nieuwe New Holland T7.210 in gebruik genomen.

Deze machine voldoet aan de nieuwste Tier 4B emissie-eisen.

 

De trekker is inmiddels omgetoverd in de bedrijfskleuren en voorzien van bestickering.

Mei 2017

Onlangs hebben wij ons machinepark uitgebreid met een mobiele kraan, Atlas 150W.

De kraan is inmiddels naar volle tevredenheid in gebruik genomen.

8 juni 2016

Ook dit jaar werd "Skating Ambacht" gesponsord door ons. Mede door de prima weersomstandigheden een groot succes met weer meer deelnemers dan het vorig jaar.

Een dj zorgde voor de juiste muziek waardoor het een feestje werd voor zowel de skatende deelnemers als de omstanders.

30 mei 2016

Ter vervanging van ons 0,7 tons minikraantje onze nieuwe aanwinst: een 0,9 tons rupskraantje.

Ondanks dat we het net hebben is het kraantje al vaak ingezet.,

8 april 2016

Sinds enkele weken hebben we 3 nieuwe bussen in gebruik genomen

17 juli 2015 

Eind vorige week zijn er drie nieuwe bedrijfswagens afgeleverd.

In tegenstelling tot ons huidig autopark, zijn de nieuwe bedrijfswagens zilver grijs. Afgelopen week is er hard gewerkt om de wagens te voorzien van bedrijfsreclame en we zijn zeer trots op het eindresultaat.

We wensen de medewerkers die met de nieuwe wagens gaan rijden véél veilige kilometers toe!

 

 

10 juni 2015

Op woensdag 10 juni 2015 werd door de gemeente Hendrik Ido Ambacht voor de 2e keer "Skating Ambacht" georganiseerd. Iedereen kan hier aan deelnemen. De tocht is ca. 8 km skaten door Hendrik Ido Ambacht.

Dit evenement hebben wij gesponsord met onze BE-combinatie, die voorop heeft gereden met een dj. 

 

29 mei 2015

In een schuur achter een woning aan de Achterambachtseweg te Hendrik Ido Ambacht is een flinke brand uitgebroken. De schuur is volledig verwoest. Wegens instortingsgevaar van de gevel heeft de brandweer ons gevraagd hen te ondersteunen met een mobiele kraan.